Søg i denne blog

tirsdag, november 19, 2002

17 stjerneskud.Vejret er skiftet fra relativt varmt og tåget de sidste dage til frost og rim, men stadig dejligt stille.

På min tur med hunden ned til Kilen her til morgen kl 6:20, så jeg stjerneskud - det største antal jeg nogenside har set.

Månen lyste de rimklædte bakker flot op, men den generede stjernekikningen.

Et citat fra DMI :

Et lysklart stjerneskud fra Leoniderne 2001. (Foto: Arne Danielsen)Hvis vejret arter sig kan man tirsdag morgen få en himmelsk oplevelse.

"Når du ser et stjerneskud, lad et ønske flyve ud" synger Jesper Fårekylling. Tror man på det, og er man oppe rigtig tidligt tirsdag morgen; ja så får man travlt med at hitte på ønsker.Tirsdag morgen klokken 5 dansk tid passerer Jorden igennem et støvspor efterladt af kometen Temple-Tuttle i 1767.

Støvsporet består af millioner og atter millioner af knappenålshoved-store partikler som,

når de rammer Jordens atmosfære med 250.000 km i timen, brænder op mens de trækker et lysende spor - et stjerneskud.I en pressemeddelelse fra Astronomisk Selskab anslås det at: "...hvis beregningerne holder stik, kan vi se helt op til ti stjerneskud i minuttet omkring maksimum (klokken 5)".

Her er endda taget højde for at lyset fra månen - der er én dag fra at være fuld - kun tillader os at se de klareste.Citat slut

Ingen kommentarer: