Søg i denne blog

søndag, marts 11, 2007

Hingstekåring 2007

Vi brugte lørdagen på heste eller mere præcist en 14 timer på den store årlige hestebegivenhed i Herning .

Vi har ikke været til Hingstekåring, siden vi var det en gang eller to i sidste halvdel af firserne.
Mit eget forhold til ridning er at jeg nogle år som barn havde en ugentlig rideskoletime og genoptog det i en kortere periode, også der sidste halvdel af firserne.

Det er et stort arangement, hvor vi fik billetter til dels "Hest & Rytter" og Galla Show'et om aftenen.
"Hest & Rytter" var hedigvis meget andet en salgsboder, hvilket ikke lige er mig.
Jeg nød istedet at se de meget dygtige smede til "Nordisk mesterskab for beslagsmede".
Og så en række at indslag på en ca 20 minutter bladet Equipage havde sat sammen:
"Volitige med VM-sølvvinderRikke Laumann" var tæt på, flot og interessent med en knæskadet Rikke på jorden og en ung pige under oplæring i forsøg på akrobatik på hesten.
I næste indslag, "Maj-Britt M.Carter tæmmer problemheste", fik Maj-Britt en islænder, der ikke ville gå op i traileren. Maj-Britt er uddannet i ham hesteviskerens Monty Roberts metode. Det var overraskende at se, som hun kunne "tale" med hesten.
"Tina og Charlotte Lund underviser Mie Daugaard Reimer i springning" var et kik ind i hvordan man kan arbejde med fx. fem, fire eller kun tre kalopspring mellem forhindringerne.
"Danmarks bedste kørselsekvipager" var virkeligt tæt på. Det er bare flot fx. at se et tospand af store heste i vild fart rund om forhindringerne.
"Opvisning med militaryrytter KirstinSkjoldshøj" Kirstin fortalte varmt om sin sport og demonstrerede forskellige typer af spring. Det var specielt levende, tæt på, ved at hun kommenterede fra hesteryg. Det gav en god oplevelse af det varierende tempo og kontakt til hesten.
"Maj-Britt M.Carter tæmmer problemheste" har vi haft en gang, men det er en ny opvisning. Denne gang med en anden hest, der ikke vil have, at man løfter dens ben. Gentagelsen var interessent, idet det var tydeligt at denne hest talte fuldkomment samme sprog som islænderen. Maj-Britt brugte det samme Monty Roberts kropssprog som før, og hesten forstod det, som islænderen havde gjort det.
"Strækøvelser for heste med dyrlæge Laura Rønnow og hestemassør Lisa B. Wright" Man lærer noget nyt hele tiden. Jeg viste ikke at man kan få hesten til at lave strækøvelser ved at aktivere reflekser ved at beørere den bestemte steder.

Ingen kommentarer: