Søg i denne blog

mandag, september 10, 2012

Tour de Gudenå 2012

Tour de Gudenå
Tour de Gudenå
I weekenden var jeg til mit 7. Tour de Gudenå. Billederne er fra overbæringen i Ry, hvilket er ca 6 km efter starten ved Emborg Bro og før Julsø.

På det første billede kan man se en to'er med en dreng og en pige. De var noget så seje og søde. De roede hurtige end jeg, men holdt en del pauser på vandet, hvilket medførte at jeg så en del til dem hen over søerne. De roede, så vidt jeg kunne se for sig selv uden følgeskab af voksne fra klubben. Når de kom til endnu en pynt, hvorfra man kan se endnu et stort stykke sø med modvind, så kom der et par udbrud, hvorefter de roede igen med godt humør. Søndag på åen mødte Birgit og jeg dem igen. Stadig roende for sig selv og nu underholdte de sig med noget der ligenede 20 spørgsmål til professoren. Det er en fugl? Ja men hvilken fugl? ....

Der går rygter om at dette Tour de Gudenå nummer 45 er sidste gang det holdes i denne form. Næste år skulle blive et endagsløb. Og bliver det med afslutning i Randers, kan jeg ikke forestille mig at det bliver særligt interessent for mig. Charme er, at man har lørdagen med søerne og udfordringen i hvor meget det blæser. Blæser det fra syd, så vi får de svære sidebølger? Og så tidlige op søndag med start på åen lige før solen står op, hvilket nogle år kan være helt eventyrligt.

I år startede det roligt med en 4 m/s fra vest og det holdt nogenlunde til jeg var efter Julsø, hvorefter det blæste op til en ca. 7 m/s fra vest. Specielt turen over Brassø bød på en strid modvind. Modvind er ikke så teknisk udfordrende, men det kræver noget mere arbejde. Søndagens tur på åen fra Bjeringbro til Randers via Langå, hvor jeg holdt hvil i ½ time, var ganske overkommeligt. Specielt da den nu svage vind på en ca. 3 m/s var med os.

Vi var 5, der roede. Og så to supportere. En roede den lange på 120 km og vi fire andre roede Classic på 58 km. Igen færre end sidste år. Vi overnattede i Jettes sommerhus, idet den skole, hvor vi plejer at sove, var under restaurering efter en brand. Det var rigtigt hyggeligt. Vores mand på 120'eren blev nummer fire i sin klasse, så det var meget flot og spændende at følge med i undervejs.
Resultatlisten viser at jeg brugte 7 timer og 21 minutter i år og blev nummer 130 ud af 170 i klassen TdG Classic - 58 km. Der var igen ikke så mange deltager i år som sidste år. 506 ud af 536 tilmeldte gennemførte i år.


Ingen kommentarer: