Søg i denne blog

mandag, marts 24, 2008

Påskeferie i Spanien

Vi er netop kommet hjem efter en uges ferie i Spanien. Nærmere bestemt Santa Margarita Roses. Vi boede i en ferielejlighed i det kompleks, hvor min ene søster har en lejlighed. Udover hende med familie, var min anden søster med familie der og mine forældre - altså en rigtig familietur.
Vi kom hjem til Struer det mest vinterlige vejr, det overhovedet har været i denne vinter. Flot snevejr og solskin og der ligger en 10 cm god sne, som Malthe lige nu er ved at bygge snemand af.
Vejret i Spanien var noget mere forårsagtigt, men ikke som det kan være på denne tid. Lige nu siger webcam'et, der viser stranden nogle få hundrede meter fra lejlighederne, kun 13.3 grader. Vejret var også noget koldere i denne uge på grund af en speciel stærk vind, Tramuntana, der nogen gange er i Catalonien.
Vi havde en god dag i Figures med Salvador Dali museet. Og en anden dag var vi ude ved Dali's hus. Vi gik en tur omkring, men fik ikke billetter til rundvisning i selve huset - det havde krævet en reservering i bedre tid. Men miljøet med den lille fiskerhavn var bestemt et besøg værd.
Vin købt direkte hos producenten og ost og pølse fra markedet smagte godt og ledte tanken hen på det varme spanske klima. Vi tappede selv rødvin og portvin på dunke på to lokale vingårde. Den ene havde dette link - ikke at det lige virker for mig nu.
Ud over at jeg var ude på en kort morgenløbetur 3 gange, fik vi også motion ved at vandre i den flotte natur.
To dage i træk var på tur i bjergene ved en kloster ruin, Sant Quirze de Colera. Samme sted er der en god restaurant, der havde lukket første gang, men var en god oplevelse for alle med masser af gillet kød den næste dag.
Torsdag aften var vi i Verges for at se det årlige optog. Efter at vi havde stået i godt 2 timer og holdt vores plads op af kæde-afspæringen på pladsen lige nedenfor kirken, kom det flotte optog lidt efter midnat.
Vi fik også prøvet grilkyllingen i kurv på det lokale Paco Paco.
Alt i alt en familie-tur med mad, natur, kultur og også nogen sol og varme.

Transporten kostede 6516 kr for fly, Ryanair, for os 5 og 1145 kr for en Berlingo fra Goldcar, der herudover tog 90 EUR for en tank diesel, hvilket var rigeligt til de 500-600 km, vi kørte.

Ingen kommentarer: