Søg i denne blog

lørdag, juli 31, 2010

Sommerferie 2010

Pinotex gulvlak
Vi havde ferie sammen i 3 uger fra lørdag den 26. juni til søndag den 18. juli. Den 27. juni er Annes fødselsdag og den holdt vi alle 5 her hjemme. Karen skulle noget i Ålborg i ugen herefter, så denne valgte vi at bruge på et par tiltrængte vedligeholdelsesopgaver i huset. Vi lakerede gulvet i alrummet, lakerede og malede trappen og så fik givet loftet i soveværelset en gang hvidt (Trip Trap Panelhvid - ekstra hvid). Gulvet og trappen fik Pinotex mat gulvlak. Vi fik rådgivningen og materialer fra Sadolin Farveland i Struer og var rigtig godt tilfreds med det.
Rondelsliber
Det var lidt af en oplevelse at slibe lakken af med en rondelsliber. Jeg blev heldigvis godt vejledt - start midt på gulvet og find balancen. De første mange gange jeg tændte, hoppede den over mod mig, men efterhånden lærte jeg det. Vejret var meget varmt og tørt hele ugen, hvilket var dejligt dels da det nu er rart at have super sommervejr, når man holder ferie i Danmark og dels så vi kunne stå ude med slibningen af træet fra trappen og ligeledes kunne male og lakere dette. Det var også godt at kunne have vinduer og døre åbne hele tiden mens lakken tørrede. Gulvet fik 4 gange og så en extra på det udsatte område omkring spisebordet.

Mandag den 5. juli tog vi, alle fem, bilen og teltet og kørte til Skagen. Her boede vi på Poul Eeg Camping. Vejret var stadig varmt solskinsvejr. Grenen, Råbjerg Mile og Skagens Museum var det, vi brugte mest tid på. Jeg var to gange ude på Grenen - første gang var en løbetur tidligt på dagen fra campingpladsen ud til spidsen og den anden gang var hele familien, hvor Malthe og Esben tog Sandormen og vi andre gik.
Grenen
På billedet fra Grenen har jeg en fleece trøje på, hvilket ikke var for at holde varmen men for at undgå at få for megen sol i nakken og på armene. Naturen omkring Skagen var virkelig flot i det dejlige sommervejr. Råbjerg Mile var også et godt gensyn. Jeg var derude 2 gange. Først hele familien og næste dag blot Malthe og jeg, mens de andre var på Skagens Museum. Malthe og jeg var tilbage på campingpladsen og da vi havde brugt nogen tid på at spille fodbold, læse og hvad man ellers hygger sig med, spurgte jeg ham om han ville med ud og se noget nyt - det kunne være den tilsandede kirke - men han ville ud i Råbjerg Mile igen. Som han sagde, igår blæste det og i dag er det stille - jeg vil gerne se hvordan det er i dag. Og sandbakkerne en anderledes oplevelse. Ligesom fjorden, der aldrig er det samme, sådan her. Den den første dag, vi var der, var der en konstant sandfygning i få cm højde og alle spor af turisterne forsvandt så hurtigt at næsten alt så uberørt ud. Den anden dag var sandet i ro. Den sidste dag for os i Skagen torsdag var det min tur til at gå Skagens Museum igennem. Godt at se billederne igen og dette museum hænger bare så godt sammen med omgivelserne. Det landskab man netop har oplevet de sidste dage, er i mange af billederne. Og bygningerne var også en del af kunsternes liv, da billederne blev skabt. Senere torsdag blev det regnvejr, men det gjorde ikke noget da vi alligevel havde bestemt os for at forlade Skagen.
Torsdag aften kørte vi hjem for en overnatning og jeg fik lige passet mit kassererjob lidt, der var noget DM i Bagsværd, der skulle betales. Fredag tidligt kørte vi mod Møns Klint Camping og nu var det meget varmt igen. Efter vi havde fået teltet op og  noget aftesnmad, gik Anne og jeg en tur ned til klinten. Det blev en lidt længere tur først godt 3 km gennem skoven af en mountainbikesti, ned af en trappe, hen langs med klinten nede ved vandet og så op af en trappe ved centeret og så endelig 3 km hjem til campingpladsen. En flot tur.

Møns Klint
Dagen efter, lørdag, tog Esben og jeg med toget fra Nykøbing Falster til Hamburg på et DSB-tilbud på to overnatninger på Hotel Norddeutscher Hof lørdag til mandag til 2591 kr for 2, tog og hotel. Emnet for turen var fodbold. Vi så Tyskland vinde VM-bronce over Uruguay lørdag på storskærm i Hyundai Fan Park Hamburg Video. Min egen video fra kampstart.
Fan Park Hamburg. Tyskland vinde VM-bronce over Uruguay
Samme sted så vi VM-finalen, hvor Spanien vandt over Holland.
Fan Park Hamburg. VM-finalen, hvor Spanien vandt over Holland

Vi så også Hamburg fodboldarena. Fik både en rundvisning og så det omfattende museum der. Det gode sommervejr var slået helt over i hedebølge. Temperaturer omkring de 30 og når vi gik hjem til hotellet fra fanparken ved 23-tiden var det helt syd europæisk, måske på nær lige at det ikke rigtigt var mørkt.Stemningen var god mellem de mange fans. Jeg så stort set ikke nogen rigtigt beruset på trods af at der blev solgt alt i alkohol fra de mange boder. Jeg følte mig dejligt sikker og godt tilpas mellem de mange unge menesker. Der var naturligt de bedste stemning lørdag, hvor Tyskland spillede, men også søndag, hvor de fleste holdt med Spanien og var klædt i Spaniens farver.
En tur med en Hamburg Stadtrundfahrt blev det også til.
Hamburg Stadtrundfahrt

Mandag kørte vi tilbage til Nykøbing Falster og blev mødt af de andre, der havde slået teltet ned, så vi kunne finde noget at spise og derefter køre hjem. Og det skete igen. Det havde hele tiden været høj sol og meget varmt, men som vi sad og spiste pizza uden for, kom der et større tordenvejr. Vi var heldigvis færdige og kunne køre derfra, mens personalet løb rundt for at redde parasoller og borde/stole.
Vi havde så nogle dage hjemme og Karen kunne få pakket færdigt til hun så søndag tog til Mexico.

Ingen kommentarer: