Søg i denne blog

fredag, januar 04, 2008

Nytår 2008 i Norge

Vi var lige en tur i Norge ved nytår. Anne har jo en søster i Sandnes ved Stavanger. Det var en dejlig tur, hvor vi også var meget heldig med vejret. Ingen vind og en masse sol og det er jo dejligt til en travetur i fjeldet og til nytårsraketterne.
Fyrværkeriet er flot, når landskabet former byen som en fladbundet kurv med stejle sider og man selv er godt oppe af en af disse. Fyrværkeriet er mere intens i Norge, da lovgivningen ikke tillader affyring før selve nytårsaften og det bliver stort set overholdt. I år var sidste år raketter var tilladt i Norge (link), hvorfor der var købt rigeligt ind.
Selv om Norge og Danmark har en lang fælles historie, er der alligevel små forskelle.
En anden er madtraditioner - vi fik pinnekjøtt med kålrabimos. Smager godt - salt og stærkt.

Og så bliver sejlturen også langt mere behagelig i godt vejr. Jeg mindes efteråret 1999, hvor vi også var i Norge og ikke kunne komme hjem på grund af at en "liten storm" forhindrede færgen fra Kristiansand i at sejle og hvor vi kørte hjem over Sverige/Sjælland.
Det blæser allerede her den 4. meget mere. Der er 4-5 meter høje bølger og 17-20 m/s i Skagerak nu, mod 1 meter bølger da vi kom over.

Da vi d. 30. kørte fra Kristiansand til Sandnes var der intet på vejen og temperaturen lå lidt under nul. Men da vi kørte hjem tidligt (kl. 04:30) d. 2. kom der sne. Ikke at det gav problemer, men det var da nyt at se en sneplov i aktion, nu vi her i Danmark ikke har haft rigtig vinter endnu. Og vinterdækkene kom til deres ret, når vi skulle ned at et af de stykker vej, hvor der er et "low gear" skilt og vejen er snedækket.

Ingen kommentarer: